A programról
A Good CSR 2008 a Braun & Partners Network által, az AccountAbility és a csrnetwork támogatásával kifejlesztett rövid CSR (fenntarthatósági) jelentési és CSR kommunikációs program. A program hiteles és standardizált kommunikációs platformot biztosít, amely a nemzetközileg legelterjedtebb jelentéstételi rendszer, a GRI (Global Reporting Initiative) alapján, az Accountability Rating elveit követve teremt lehetőséget:

  • az egyes cégek saját érintettjeiknek olvasható, egységes és összehasonlítható formában megjeleníteni CSR tevékenységüket;
  • a programban résztvevő cégek közösségének a CSR ügyét és egyes fontos felelősségvállalási témákat népszerűsíteni;
  • a programban résztvevő cégek közösségének egymással és másokkal megosztani jó gyakorlataikat.

A program során készülő rövid jelentéseket a Good CSR 2008 Kiadványban együtt jelentetjük meg, illetve a vállalatok saját jelentéseiket négy oldalas brosúra formában is terjeszthetik.

A vállalatok részt vesznek az Accountability Rating Hungary átláthatósági rangsorban, mely a legnagyobb árbevétellel rendelkező magyarországi vállalatokat és a Good CSR programba belépett vállalatokat értékeli elszámoltathatóság tekintetében. Ez a rangsor a Good CSR Kiadványban jelenik meg novemberben.

A csatlakozó vállalatok novemberben részt vesznek a Good CSR 2008 Gálán, amelyen – a CSR elveinek és gyakorlatának megfelelően szervezve – ünnepeljük és díjazzuk a jó CSR gyakorlatokat és teljesítményt elérő vállalatokat különböző kategóriákban.

A Figyelővel közösen rendezett CSR Menedzsment 2008 Konferencián ugyancsak megjelennek a Good CSR program képviselői. A társadalmi felelősségvállalás gyakorlati megvalósítására fókuszáló konferencia a gyakorlati megoldások vállalatok felelősségvállalási tevékenységét tervező és irányító vezetőknek, valamint a megvalósításban részt vevő CSR szakembereknek szól.

2009 első hónapjaiban a Good CSR 2008 médiakampánnyal zárul a program, mely a program céljához méltán a felelősségvállalást hirdeti, népszerűsíti.