Az Accountability Rating Hungary rangsor azt mutatja meg, hogy a legjelentősebb magyar vállalatok mennyire tartják fontosnak társadalmi, gazdasági és környezeti kihívásaik hatékony kezelését, hogyan építik be üzleti stratégiájukba, mennyire vonják be érintettjeiket a döntési folyamatokba. Fontos, hogy a vállalatok miképp tájékoztatják a körülöttük élőket, így az értékelés a nyilvánosan hozzáférhető dokumentumok alapján történt.

A nemzetközi módszertan alapján készülő rangsor 2008. október 11-én jelent meg a Figyelő Top 200 kiadványban, illetve november 8-án a Figyelő hetilapban. 2008-ban a Figyelő Top200 listája alapján a 40 legnagyobb hazai vállalatot, valamint az olajipar, a pénzügyi piacok, a távközlés és elektronikai, az energetikai és közüzemi, valamint az autóipar további 20 legnagyobb vállalatát értékeljük. A magyar listát tavalyhoz hasonlóan ismét a Magyar Telekom vezeti, míg - tavaly - a globális lista élén a brit olajipari vállalat, a BP végzett.

A részletes eredményeket, a szintén általunk készített bolgár Rating adatait az Accountability Rating nemzetközi honlapján, általános információt és a globális eredményeket pedig a központi oldalon találja.